Майката на арестувания за зверството с Еци: Патрик е жертва на Александър!

Майката на арестувания за зверството с Еци: Патрик е жертва на Александър! | StandartNews.com

Синът ми е добро момче, ще се боря за него докрай, зарича се Вера

Синът ми е добро момче с много приятели. Това казва Вера, майката на Патрик, който е зад решетките заради изтезанията на 3-годишния Еци. Двамата с приятеля му Александър Донков са обвинени, че повече от седмица са били и тероризирали Еци, докато мъникът изпадне в кома. Вера и до днес е в шок и страни от медиите, но склонява да сподели своята истина пред сайта lentata.com.

Вера споделя, че трагедия с приятел преобръща живота на сина й. Трагедия, която потресе България преди 5 г. На 1 март 2010 г. шестокласникът Рони - Арон Ишлимов, загина, рисувайки графити посред нощ в София. Тийнейджърът падна от моста на столичния бул. "Цар Борис III" от 6 м и е блъснат от минаващ бус пред очите на двама свои приятели. Патрик и Рони са много близки, за кратко са съученици в елитното 107-мо училище в столицата. Синът на Вера преживява много трудно загубата му

с месеци не излиза, плаче, не спи

По нейните думи, след този инцидент Патрик се променя, променя се и мирогледът му. Започва да учи повече, повишава си успеха. Но след 3 г. прави поредния обратен завой - в девети клас се запознава с Александър Донков, който видимо започва да му влияе зле. Успехът му пада, започва да бяга от училище. "Когато се запознах с Александър преди години не го харесах. Още тогава казах на Патрик, че не одобрявам дружбата им. Дори му казах, че не искам да прекрачва прага на вратата ми. Съжалявам, че Патрик не ме послуша", разкрива Вера.
Майката на Патрик разказва още, че наскоро синът й споделил, че Александър се грижи за едно дете и, че, когато може, ще ходи да му помага. Междувременно си търсел сериозна работа

Искал да помогне на майка си финансово

На 25 юли Вера е била на свиждане при Патрик. "Никога не съм виждала сина си в такова състояние. Не искам да говоря много, но от написаното досега в медиите няма нищо вярно", казва Вера. По време на въпросното свиждане Патрик споделя на майка си, че е бил системно заплашван от Александър. Подробности към момента майката се въздържа да коментира, за да не попречи на разследването. Допълва само, че е щастлива, че приятелите на сина й са с него в този момент.
"Ще се боря до последно за детето си, каквото и да ми се случи после - като психика, като емоционално състояние, но ще се държа. И на него това му казах, че искам да го видя, че се държи. Когато се роди, беше 1 кг и 400 грама, борих се за живота му. И сега ще е така", завършва майката на Патрик.

С нелепо загиналия Рони са приятели

И до днес не се знае кой прегази майстора на графити

Подлези, гари, фасади на блокове, влакове и дори в метрото - това са "платната" на нелепо загиналия преди 5 г. Рони, с когото Патрик е бил много близък. Тийнейджърът е буквално обсебен от графитите - винаги носи спрейове със себе си, за да може да рисува при всеки порив. С приятелите му кръстосват цяла София, за да търсят подходящи места. Понякога и по тъмно, на спокойствие - защото тогава има най-малка опасност някой да ги прогони или набие заради изрисуваните стени.
Във фаталната вечер на 1 май, Арон трябва да спи у баба си, но се измъква с приятелите си Мартин и Самуил, за да рисуват. Срещата им е в 3,30 ч през нощта. Тримата тръгват по бул. "Цар Борис III", но на път за подлеза, който са набелязали, виждат полицейска кола, която прави рутинната си нощна обиколка. Самуил се стряска, че ченгетата ще ги подгонят, и казва на приятелите си, че се прибира. Така Рони се отправя на последната си разходка само с Марти. И се случва немислимото - Арон се подхлъзва на перилата, пада на платното и е прегазен от бус. Кой е бил зад волана във фаталната нощ - остава мистерия и до днес, 5 г. по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай