Маската на Гай Фокс и на мартеница

Маската на Гай Фокс и на мартеница | StandartNews.com

София. Символът на Анонимните цъфна и по сергиите с мартеници тази година. Известната маска на Гай Фокс се кипри заедно с белите и червените конци и струва между 1,50 и 3 лева според големината на мартеницата. След масовите протести срещу АКТА "лицето на бунта" успешно се търгуваше по Свети Валентин, а продавачите сръчно го изкараха и на щандовете за Баба Марта.

Феновете на по-забавните мартеници продължават да търсят такива с лика на премиера Бойко Борисов. Хит остават и тези с логото на социалната мрежа Facebook, фигурките на Хана Монтана, Бен Тен, Спайдърмен, Хари Потър. Героите на Дисни от години правят компания на Пижо и Пенда, но новото тази година е, че може да се татуират временно върху тялото.

Тату мартениците се предлагат в комплект по 10 бройки и са временни татуировки, а вариациите са от четирилистни детелинки, сърчица до русалката Ариел. Цената на лепящите се мартенички е между 3 и 5 лева. Привържениците на екоматериите могат да се закичат с мартенички от царевична шума. От нея се изработват миниатюрни кукли и цветчета, гарнирани с мъниста, бели и червени конци. Цената им отново е според размера на мартеничката и стига до 7 лева.

Подкови за късмет, змейове заради годината на дракона и ангелчета може да се видят още с пресукани бели и червени конци. Търговци сериозно обясняват, че тези с 3D ефект са по-добрите.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай