19:00 ч.

24.10.15

1 мин.

1761

2

0

Мързеливи домакини опразват хладилник за бедни

от Стандарт |

Мързеливи домакини  опразват хладилник за бедни

Мързеливи домакини, на които не им се готви в почивните дни, опразват хладилник за бедни и се редят за храна от неделни кухни към храмове. За наглите дами алармират възмутени хора от Варна и София.


От няколко дни на пазар "Чаталджа" в морската столица е поставен хладилник за бедни. Той е част от благотворителната инициатива "Ако си дал". Целта е всеки, който може, да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат. Автор на идеята е столичният бизнесмен Стефан Чолаков, а във Варна help corner-ът е въведен от Мирослав Сотиров, който е собственик на търговски обект, съобщи Дарик. Витрината е отворена 24 часа в денонощието. Сотиров обясни, че вече са се появили и недобросъвестни граждани, които вместо да слагат храна, си вземат за вкъщи.


"Имаше една жена, която си взе няколко неща, а беше цялата в ланци и дрехи като за моден подиум. Добре, че я видях и като я попитах какво прави, ми отговори, че днес не й се готви. Жена от близката пекарна пък взе два килограма ябълки", разказа възмутеният варненец.


Подобни гледки не са изключение и към неделна кухня за бедни към храм в столичния кв. "Дружба". Доброволци, които помагат, признаха, че освен нуждаещите се хора на опашките за топла храна се редят и хората от квартала, на които не им се готви или се опитват да спестят ток в дома си.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:01 · 24.10.2015
ех колко интересен беден народ и богат,никой не знае как се купува скъпа кола и се яде на аванта.
Потребител · 22:49 · 24.10.2015
Това не е българска инициатива. Това е побългарена чуждоземска инициатива. Като се започне още от заглавието - хелп корнър! Ало, къде се намирате и поради що се срамувате от езика си? Или такъв ви е чуждоземския проект.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент