Мързеливи домакини опразват хладилник за бедни

Мързеливи домакини  опразват хладилник за бедни | StandartNews.com

Мързеливи домакини, на които не им се готви в почивните дни, опразват хладилник за бедни и се редят за храна от неделни кухни към храмове. За наглите дами алармират възмутени хора от Варна и София.

От няколко дни на пазар "Чаталджа" в морската столица е поставен хладилник за бедни. Той е част от благотворителната инициатива "Ако си дал". Целта е всеки, който може, да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат. Автор на идеята е столичният бизнесмен Стефан Чолаков, а във Варна help corner-ът е въведен от Мирослав Сотиров, който е собственик на търговски обект, съобщи Дарик. Витрината е отворена 24 часа в денонощието. Сотиров обясни, че вече са се появили и недобросъвестни граждани, които вместо да слагат храна, си вземат за вкъщи.

"Имаше една жена, която си взе няколко неща, а беше цялата в ланци и дрехи като за моден подиум. Добре, че я видях и като я попитах какво прави, ми отговори, че днес не й се готви. Жена от близката пекарна пък взе два килограма ябълки", разказа възмутеният варненец.

Подобни гледки не са изключение и към неделна кухня за бедни към храм в столичния кв. "Дружба". Доброволци, които помагат, признаха, че освен нуждаещите се хора на опашките за топла храна се редят и хората от квартала, на които не им се готви или се опитват да спестят ток в дома си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай