Марги Хранова и Любо на площада за ЧНГ

БНТ излъчва пряко от "Александър Батенберг"

Марги Хранова и Любо на площада за ЧНГ | StandartNews.com

Лили Иванова пее за Бъдни вечер по bTV

София. Меломаните, които не искат да изпускат истинската празнична еуфория, по добра традиция ще празнуват настъпването на Нова година на площад "Княз Александър I". "Сцена под звездите" на БНТ събира най-харесваните изпълнители за истински горещ купон в студената нощ. Домакини на концерта са водещата на БНТ Мария Андонова и актьорът Стефан Щерев.

Хитовете си ще пеят Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група "Тумбаито", Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", както и младите таланти Константин Белчев и DJ Ray Bon.

Както винаги, ще звучи и български фолклор - Десислава, духовият оркестър "Карандила", ансамбъл "Чинари". Танцовите изпълнения са поверени на балет "Веда джуниър".

Празничното шоу на БНТ започва в 22 часа и ще продължи след полунощ. А тези, които ще посрещнат 2015-а вкъщи, могат да гледат спектакъла пряко по БНТ 1 и БНТ Свят.

Световни блокбъстъри, обзорни предавания, неразказани истории и много смях ще нахлуят в домовете на зрителите на bTV в празничните дни през декември. На Бъдни вечер, 24 декември, ще чуем вечната и святата - Лили Иванова. Записът е от последния й лайв на 6 ноември в НДК. На Коледа ще бъде излъчен концертът на Веселин Маринов, а на 26 декември идва ред на момчетата от Б.Т.Р., Крисия и приятели.

Коледният дух ще дойде и с много филми, като старт дава "Снежно чудо" на 20 декември. Веднага след него ще бъде излъчен филмът на Жоро Тошев "Ватерло", посветен, естествено, на легендите АББА. На 21 декември Джон Малкович, Каролин Шикези и Джеръми Айрънс ще пренесат зрителите в приказния свят на драконите с "Ерагон", а от 20 часа bTV ще излъчи грандиозния финал на третия сезон на "Гласът на България". Пак по този канал ще има и серия от филмови изненади - "Коледно предложение", "Кучето, което спаси Коледа", "Дванайсет коледни желания", двата епизода на "Пепеляшка", както и много сполучливия "Последният пенсионерски запой" с Кевин Клайн, Морган Фрийман, Робърт Де Ниро и Майкъл Дъглас.

Две от емблематичните предавания на bTV - "Тази събота" и "Тази неделя" - също ще се погрижат за празничното настроение. Сутрешният блок на телевизията ще почива единствено на 1 януари 2015 г., а в дните около Коледа "Тази сутрин" ще стартира в 7 часа. Специални издания ще имат и "Преди обед", "Предай нататък", "Търси се", "120 минути".

Хорът на БНР прави записи в "Невски"

Българският патриарх Неофит и Светият синод дадоха благословията си детският и смесеният хор на БНР да направят записи на "Литургия на Свети Йоан Златоуст" и "Всенощно бдение" от Сергей Рахманинов в "Свети Александър Невски". В песнопението ще се включи и смесеният хор към храма. Част от приходите от продажбата на албумите ще бъдат преведени за реставрация на най-голямата църква у нас. Новината обяви директорът на "Музикална къща БНР" Хелия Чавдарова при тържественото представяне на двойния мултимедиен албум (DVD и CD), който националното радио издава в чест на 100-годишнината от рождението на легендарния бас Борис Христов. DVD изданието представя документалния филм "Гласът, който моли Бога за България" (2014), направен по сценарий на Невена Коралова и Петя Тетевенска, заснет от оператора Пламен Герасимов под режисурата на Росен Елезов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай