Манолова се включи в Похода срещу рака на гърдата

Манолова се включи в Похода срещу рака на гърдата | StandartNews.com

Омбудсманът Мая Манолова се присъедини към стотиците жени, които се включиха в кампанията „Прегърни ме! От любов към живота" и Похода срещу рака на гърдата.

"Приех поканата на организаторите, защото разбирам през какъв ад преминава всяка жена с тази диагноза. Искам да дам надежда, да дам кураж, да покажа, че няма място за отчаяние, няма място за отстъпление", написа Манолова в личния си профил във Фейсбук.

По думите и най-доброто, което всяка жена може да направи след първоначалния шок, когато чуе „имаш рак на гърдата" е да се вземе в ръце, да не се предава, да продължи да живее живота си.

"Да, диагнозата звучи страшно, парализира съзнанието, паникьосва, но както казва великолепният Дамян Дамянов:
Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен и злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез."

"Не бива болестта да обсебва мислите, дните, нощите, живота. Самосъжалението също няма да помогне", написа още тя.

Манолова призова всички жени да ходят редовно на преглед, най-добре два пъти в годината, "отнема само 15 минути, но тези 15 минути спасяват живот".

"Искам да кажа на тези от вас, които се борят с болестта – не се предавайте, длъжни сте да победите рака. След като съм го направила аз, значи можете и вие!
Искам да се обърна и към близките на жените с тази диагноза – прегърнете ги, покажете им, че не са сами в битката, дайте им топлина, обич. Повярвайте ми, те лекуват!", казва още омбудсманът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай