14:15 ч.

05.09.18

2 мин.

0

3

0

Магистралният пръстен на страната ще бъде завършен за 5-6 години

от редактори |

Магистралният пръстен на страната ще бъде завършен за 5-6 години

Магистралният пръстен на държавата ще бъде завършен за 5-6 години, каза по време на парламентарния контрол днес министърът в оставка на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той отговори на въпрос на народните представители Любомир Бонев и Николай Бошкилов относно политиката за осигуряване и поддържане на доброто експлоатационно състояние на пътищата от държавната пътна мрежа.


Качественото поддържане на пътната мрежа е една от най-важните задачи на МРРБ, посочи Нанков. През последната година и половина МРРБ полага усилия за поддържане на пътната мрежа, но парите от бюджета са крайно недостатъчни, за да имаме добри, модерни пътища. Независимо че се отпускат и допълните пари, пътищата са в недобро състояние, посочи министърът.


Трябва да се промени моделът на финансиране, затова се въвежда толсистемата, чрез която тежкотоварните превозни средства ще осигуряват повече пари за поддръжката на пътищата. Този подход е важен за просперитета на държавата като цяло, каза Нанков.


Всеки ден се работи за нови магистрали и обходни пътища. Политиката за изграждане на пътищата, освен последователна, трябва да е и безкомпромисна, и затова се правят и значителен брой ремонти с пари от бюджети с европейски средства, посочи Нанков.


Крайно време е да се решават проблеми, "замитани под килима" през последните 30-40 години. Чрез по-ефективно ползване на публичния ресурс искаме да имаме пътна мрежа, отговаряща на европейските изисквания. Пътищата, възлагани и строени през последната година и половина, са минали през най-стриктен контрол, каза Нанков. От съветско време не бяха променяни нормите за проектиране на пътищата, но вече новата наредба за тази дейност е в етап на съгласуване, каза министърът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:55 · 06.09.2018
Абе простак герб,само краде,никакви пътища не сте направили за 10г.както сте на власт.
Потребител · 02:47 · 06.09.2018
Докато ни управляват днешните управници ще се строят пътища- убийци!
Не е за радост- още една магистрала- убиец! Пак ще плащаме кръвен данът на тези които " усвояват " евросреддтва.
Потребител · 20:19 · 05.09.2018
Ot tvoite usta v bojiite uschi
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент