Лято през уикенда, после още бури

Лято през уикенда, после още бури | StandartNews.com

Рискувате с ранно море, краят на юли ще е най-добър за плаж

След градушки и порои уикендът ще ни награди с малко повече слънце, сочат прогнозите на метеоролозите. И това лято обаче ще сме "абонирани" за бурите, не крият синоптиците. Те вече са готови с прогнозите за първата десетдневка на юни, както и с препоръките - кога ще е идеалното време за море това лято.

Жега до обяд и гръм и мълнии - следобед и привечер. В такова променливо "настроение" ще е лятото тази година, признават метеоролозите. Времето ще се смили този уикенд и особено в събота ще е ясно, топло и перфектно за събиране на тен. За море все още не става, тъй като

водата още е хладка

но 20-те й градуса едва ли ще уплашат най-големите ентусиасти.
След слънчевия уикенд обаче следващата седмица ни очакват обичайните капризи на небето - лъчи до обяд и бури, по някои места и градушки, следобед. Температурите ще се движат в диапазона 25-30 градуса, като на запад ще е по-хладно, а по Дунав и в Източна Тракия - по-задушно, обясняват синоптиците. Променливото време ще се задържи чак докъм 20 юни, смятат синоптиците. На всичкото отгоре, през втората половина на месеца на изключват и нови порои и градушки, за които фермерите трябва да са нащрек.

От НИМХ-БАН прогнозират, че и юли, и юни ще са по-дъждовни от миналата година

когато никак не бе сухо. Затова съветват да си запазим почивка на море през втората половина на юли или първата на август. Тогава се очаква бурите да се укротят и да има повече часове за излежаване на плажа. Иначе рекордни жеги това лято не се очакват засега. На 2-3 пъти ще влезем в "сахарски режими" за няколко дни, с температури от по 35-40 градуса, но това е нормално, смятат метеоролозите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай