Лекар подари става на жена, пострадала в ужаса на Мизия

Лекар подари става на жена, пострадала в ужаса на Мизия | StandartNews.com

Известният травматолог д-р Христо Мазнейков подари операция и нова тазобедрена става на жена, останала без дом след наводнението в Мизия.

Цветана Тончовска е 62-годишна пенсионерка, която остава без къща след петметровите вълни в Мизия в края на миналата година. Днес живее със сестра си в пристройка и разчита на малката си пенсия. Двете тазобедрени стави били за смяна, а наскоро пострадала и с ръката. Цветана от Мизия опитала да събере средства за закупуването на нова тазобедрена става, но така и не успяла.

Медикът чул трогателната история на жената пред "Дарик радио" и веднага се свързал с PR-ите на болницата, в която работи.

"Историята на тази жена ме трогна .Пътувайки в колата чух историята и по Дарик радио. Звучеше страшно, загубена къща, дрехи, лични вещи всичко и на всичко отгоре и две тазобедрени стави за смяна. Импулсивно се обадих на нашия PR и ето, че жената дойде и днес и направихме операцията. Дано всичко да мине добре", написа във Фейсбук д-р Мазнейков.

След операцията в МБАЛ „Света София" от екип от Клиниката по ортопедия и травматология, под ръководството на д-р Христо Мазнейков, Цветана ще може да ходи, без болка и страх, смятат лекарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай