Леден ад под небето на столицата

Леден ад под небето на столицата | StandartNews.com

София. Истински леден ад се разрази в столицата след като падна градушка с размерите по-големи от орех. Силната гръмотевична буря започна около 16:30 ч., а минути по-късно вече на места изгрява слънце.

Небето почерня за секунди, вятърът се усили и започна порой. Ледените парчета изплашиха стотици хора на работните им места.

Градушката се разнесе от квартал "Люлин" до центъра, като нанесе по пътя си щети за десетки левове. Има потрошени коли и прозорци, както и паднали дървета на бул. "Царица Йоанна" и алея „Яворов".

Бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" е под вода, движенето е затруднено.

Огромни задръствания са се образували по бул. „Цариградско шосе". Затруднено е движението и в района на разклона за летището, а по булеварда за ж.к. „Младост" под моста текат „реки", има и паднали клони от дървета.

Има счупено стъкло на трамвайна линия 12, а градският транспорт се движи със закъснение, съобщават от столична община.

Платната на столичния бул. „Данаил Николаев" са залети с вода и в двете посоки. На бул. „Сливница" преди Лъвов мост е станала лека катастрофа между два автомобила

Сградата на Спешна помощ е наводнена, информираха служители на институцията.

Най-силно пострадали са районите "Люлин" и "Модерно предградие", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в Туитър.

Служители на "Пожарна безопасност" работят по отводняване на обекти в столичните квартали „Люлин", „Модерно предградие" и „Филиповци", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двама мъже са извадени невредими от кола, върху която е паднало дърво. Инцидентът е станал на ул. „Пиротска" и бул. „Ст.Стамболов". 

Друг инцидент с паднало дърво причини смъртта на човек в Борисовата градина.

15 коли на БЧК са с изпочупени стъклаОсвен колите, всички антени от покривите на нашата централна сграда, на бул. „Джеймс Баучер" , почти всички са счупени, каза за „Фокус" Христо Григоров, председател на БЧК.

Буря е преминала и над Монтана. 

Тепърва предстои оценка на щетите.

Вижте видеото, предоставено от наши читатели във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай