Лазаров: Мъж, отговарящ на описанието на Сертов, е бил засечен на Кулата

Лазаров: Мъж, отговарящ на описанието на Сертов, е бил засечен на Кулата | StandartNews.com

София. Мъж, отговарящ на описанието на Петко Сертов, е бил засечен от камери на ГКПП Кулата около 18.30 ч. на 5 декември. Това съобщи на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обясни, че МВР има „обосновано предположение", че бившият председател на ДАНС е отишъл в Гърция на тази дата.

Лазаров обясни за доказателствата, с които той и колегите му разполагат за „гръцката следа" на Сертов. Той е пристигнал на пункта с автомобил, който отговаря на описанието на колата, с която се знае, че се е движил, стана ясно от думите на главният секретар на МВР.

Мъжът, за който се предполага, че е Петко Сертов, е пазарувал от безмитните магазини, качил се в автомобила си и е тръгнал по посока Гърция.

Записите показват, че той е бил сам.

Лошата резолюция от камерите обаче не може да докаже на 100 %, че човекът, заминал за Гърция, е Петко Сертов, изясни Лазаров. От разпитаните към момента свидетели не е установено бившият председател на ДАНС да е бил в конфликти и противоречия, които да сочат, че е станал обект на престъпление, пише бТВ.

Петко Сертов е знаел, че е заснет от камерите на границата с Гърция и не се е криел, стана ясно от изявлението на професионалното ръководство на МВР.

До момента разследващите нямат никаква представа каква може да е причината за изчезването на бившия шеф на ДАНС. Установено е със сигурност, че Сертов е разполагал с 4080 евро в брой, които е обменил на 5 декември. Той не е взел никакви банкови карти със себе си и не е установено движение по сметките му.

Разпитани са 27 души от близкия кръг на Сертов, сред които приятели, роднини и бизнес партньори, които свидетелстват, че той не е имал конфликти или противоречия, заради които да е станал обект на престъпление, отчетоха още от МВР. Въпреки това семейството му не е декларирало отказ издирването да бъде прекратено. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай