КЗП хвана верига за бързо хранене, мамеща с кашкавала в сандвичите

КЗП хвана верига за бързо хранене, мамеща с кашкавала в сандвичите | StandartNews.com

Комисията за защита на потребителите (КЗП) хвана верига ресторанти за бързо хранене, които ползват топено сирене вместо кашкавал, който всъщност е описан в съдържанието на техни сандвичи. От там посочват, че така клиентите биват заблуждавани и за подобно нарушение ги грози глоба до 30 000 лв.

На ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава влаганата съставка „кашкавал". Артикулът е изписан като „топено сирене триъгълни парчета" или „триъгълни парчета" без подробно описание, става ясно от документалната проверка на КЗП от фактурите от производителя.

Върху опаковката на продукта също било записано „нарязано топено сирене". Такъв надпис имало и на етикета на производителя върху кашона.

От комисията уточняват, че става въпрос за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и начина на представянето му в ресторантите от веригата, чието име не се посочва. 

Невярната информация в рекламните материали относно вида на влагания продукт заблуждава потребителите и е възможно да повлияе на решението им за покупка, категорични са от КЗП по повод въпросните сандвичи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай