Кюстендил дава дом на близначките от Ръждавица

Кюстендил дава дом на близначките от Ръждавица | StandartNews.com

Майката Мая търси пари за ремонт, момичетата се нуждаят и от пари за рехабилитация

Кюстендил. Двете близначки Цветилена и Ванеса, които се борят с последствията от детска церебрална парализа, майка им Мая Манова и техният батко Мариян ще получат общинско жилище в Кюстендил. Неволята на семейството от Ръждавица бе разказана в кампанията на в. "Стандарт" "Възкреси доброто".

Едно от най-големите желания на майката Мая, която сама отглежда трите си деца, бе да получат дом в Кюстендил. Така близначките ще са по-близо до лекарите, до дневния център, който посещават, и до училището, където ходят два пъти седмично.

Семейството на Мая получава етаж от къща, собственост на общината в Кюстендил. Кметството е обновило банята и тоалетната. Новото жилище има нужда обаче от още подобрения, за да може Мая и децата й да се пренесат в града. Общината обаче няма възможност да отпусне още средства за ремонт. В края на миналата година градският парламент в Кюстендил отпусна 2000 лева за лечението на близначките.

След разказа за тежката съдба на децата и трудните условия, при които ги отглеждаше майката, много хора протегнаха ръка на Мая. Последно преди ден зам.-шефът на парламента Мая Манолова подари сушилня на скромното домакинство. Такава нужда изразила пред нея майката на близначките. Тя е благодарна на всички хора, които през последните месеци помогнаха с пари и подаръци. Доскоро двете деца с проблеми деляха едно легло с майка си, но вече имат креватчета. За момичетата бяха подсигурени и инвалидни колички, но Мая се надява скоро да станат излишни. На 20 май Ванеса ще бъде оперирана в коляното и стъпалото, а след това и за двете момичета ще е нужна рехабилитация. Мая Манова иска това да е работа на най-добрите специалисти, за да може час по-скоро двете близначки да могат да ходят сами. За това са нужни средства, повече отколкото семейството може да си позволи.

Добри хора, повечето от които пожелали анонимност, са направили вноски по сметката. Но Мая и децата й се нуждаят от още финансова помощ.

Банкова сметка:
IBAN : BG34FINV915010BGN0MT8C (валута BGN)
FINVBGSF
Мая Бориславова Манова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай