Крият прегледа на Ана-Мария

Крият прегледа на Ана-Мария | StandartNews.com

София. 13-годишното дете аутист Ана-Мария бе прегледано под пълна упойка в "Пирогов". Разследващи, лекари и родители обаче запазиха в тайна какво показа гинекологичният преглед. "Резултатите няма как да споделя. От следствието ни предупредиха, че те представляват следствена тайна и ако ги оповестим, носим наказателна отговорност", каза бащата Росен Симеонов.

Родителите на Ана-Мария, за която тече разследване за сексуално посегателство, я заведоха на преглед в болница "Пирогов" по изискване на разследващите органи. Детето е било прегледано от екип жени гинеколози и пред погледа на приятели лекари на семейството. Лекарите трябваше да установят дали върху детето е имало сексуално посегателство. Според бащата изненадваща била реакцията на Ана-Мария в болницата, щом видяла около 50-годишен лекар - момичето се смутило и се е скрило зад баща си. "Може и да е просто притеснение от лекар, но може и да е притеснена от друго", коментира Симеонов, намеквайки, че може лекарят с възрастта си или друго да е заприличал на "чичкото", за който детето твърди, че я е пипал.

Скандалът гръмна преди десетина дни, когато майката Радосвета Симеонова потърси помощ през Фейсбук и разказа как възпитател от столичното 4-то помощно училище се е гаврил с детето й. "При влизане в банята Ана-Мария започна да крещи да не давам на чичкото да я пипа, че ще слуша. Бях в шок. Бавно започнах да говоря и да я питам къде я е пипал. Тя в един момент посочи гърдите си. На следващата вечер тя ме помоли да я пазя и да не давам на учителя да я пипа и посочи долу. Започна да крещи, че няма да го ядосва и ще си обуе гащите. Чичкото й казал, че ще я боли и после й казал да си обуе гащите", написа тогава шокираната майка в социалната мрежа. След това Агенцията за закрила на детето, столичната полиция и прокуратурата започнаха проверка.

Най-сетне институциите се задействаха, за да се търси истината, но едва след намесата на медиите, коментираха родителите на момичето. Според тях в училището вече се знае кой е посегнал на дъщеря им, но истината не се изнася от училищното ръководство. Майката продължава да чака писменото обяснение от училището кой е свалил бельото на Ана-Мария и защо тя го е намерила върху училищното шкафче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай