Кристалина Георгиева пропуска кофата, дарява пари за Мизия

Кристалина Георгиева пропуска кофата, дарява пари за Мизия | StandartNews.com

Брюксел. Българският еврокомисар Кристалина Георгиева се включва в предизвикателството "Ледена кофа", за което бе посочена от PR експерта Максим Бехар. Тя ще участва с дарение на средства, а не с публично измокряне. Бехар се заля с ледена вода снощи и във видеото призова хората да помогнат за възстановяването на наводнения регион на град Мизия. Той предизвика комисар Георгиева да се включи в ледената мания в подкрепа на каузата.

"Разбрах, че Maxim Behar ме е номинирал за предизвикателството ‪#‎IceBucketChallenge‬, чиято кауза е помощ за пострадалите от наводнението в Мизия чрез БЧК. Аз подкрепям благотворителността и съм "за" инициативите в нейна полза. За съжаление, няма да мога да се включа в предизвикателството, но с удоволствие участвам в неговата кауза с дарение на лични средства – 5000 лв. по сметка на Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross) за помощ на Мизия и допълнително за зъболекарска помощ на две възрастни жени от града, с които се запознах по време на посещението си там и които са загубили домовете си в наводнението. Пожелавам успех на смелчаците – участници в инициативата!", написа в социалните мрежи Кристалина Георгиева. 

Манията за заливане с ледена вода завладя социалните мрежи в последните седмици. Стотици световни звезди се включиха във верижното предизвикателство. Само някои от тях са: Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Опра Уинфри, Лейди Гага, Джъстин Бийбър, Джордж Буш, Роналдо, Стилиян Петров, Григор Димитров. Скандалният холивудски актьор и процудент Чарли Шийн избра подхода на комисар Георгиева - той изсипа 10 000 долара в банкноти върху главата си и обяви, че ледът няма да помогне в борбата срещу болестта, но парите - да. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай