КРИБ: Правителството трябва да завърши мандата си

КРИБ: Правителството трябва да завърши мандата си | StandartNews.com

Сега повече от всякога България се нуждае от стабилност и предсказуемост, правителството трябва да ги гарантира и това следва да продължи до края на мандата му, това се посочва в декларация на КРИБ. Пълният текст на декларацията е следният:

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ следи с особено безпокойство нарастващото вътрешнополитическо напрежение, свързано със започващата предизборна надпревара.
В тази ситуация КРИБ като представител на икономическите оператори в България потвърждава позицията си отпреди осем месеца (декларацията на КРИБ от 10 февруари 2016 г.) и отново заявява, че:

- Сега повече от всякога България се нуждае от стабилност и предсказуемост.
- Правителството трябва да гарантира тази стабилност и предсказуемост и това следва да продължи до края на мандата му.
- България не само започна да излиза от финансовата и икономическа криза, но вече има положителна тенденция в икономическото си развитие - постигнатия 3% ръст за 2015 г. и 2,9% за първото тримесечие за 2016 г.
- За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да следва досегашния си курс.

За постигането на горните цели Управителният съвет на КРИБ счита, че сега не е време за искане на оставки, нито за въпроси и отговори кой е спечелил и кой е загубил в надпреварата за Генерален секретар на ООН. Това не е темата на деня. Икономиката не иска оставки, икономиката иска стабилност и предсказуемост. По тази причина както искането, така и даването на оставки, граничи с национална безотговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай