Кой кого излъга на 1 април

Кой кого излъга на 1 април | StandartNews.com

В Деня на хумора и шегата социалните мрежи и медийното пространство избухнаха с редица закачливи лъжи. Освен приятните закачки, обаче имаше и много несполучливи лъжи.

Неуспорима лъжа бе "ЦЕРН казаха, че са открили Силата на джедаите". Много читатели обаче се вързаха.

В нашата класация за положителни лъжи е и "Microsoft обявиха лекция на Бил Гейтс в България".

Безспорно социалната мрежа Facebook заинтригува всички с шегата "Концерт на Джорджано в София Лайв Клуб". За достоверност бе направено дори събитие за случая.

Електронният сайт на в. "Индипендънт" пък направи преглед на най-интересните първоаприлски шеги по света.

Изданието цитира безплатния си събрат "Метро", който уверява, че през месец юни в Лондон ще бъде открито кафене, в което посетителите ще могат да бъдат в компания на малки хипопотамчета пигмеи. Заведението ще се нарича "Pigmy Hippo Cafe" и ще бъде отворено само една седмица. Редакторите на вестника даже си направили труда да пуснат сайт за резервации, за да могат да се изпълнят желанията на бъдещите клиенти. В кафенето ще се провеждат турнири на хипопотамчета джуджета, а кувертът ще дава право на престой само два часа.

Изданието "Пинк нюз" пък сензационно съобщава, че британският олимпийския гмуркач красавец Том Дейли ще заеме мястото на напусналия певец Зейн Малик в групата "Уан дайрекшън". Съставът щял да увеличи неимоверно публиката си, след като Дейли щял да обедини в едно фенките на спорта и тези на попмузиката.

Вестник "Дейли телеграф" дава своя първоаприлски принос, като убедено твърди, че наклонената кула в Пиза в най-скоро време ще се превърне в луксозен хотел. Нощувките ще бъдат само за избрани, тъй като ще струват по 20 хил. евро. Мебелировката щяла да бъде специално проектирана, за да компенсира досадния наклон на историческата постройка.

Своя принос дава и австралийския клон на търсачката "Гугъл". За 1 април тя анонсира пускането на новата си услуга com.Google в която всички намерени данни ще бъдат изписвани наопаки. Компанията даже дала обяснение за иновационното си предложение. "Обикновено търсим какво ни предстои, но с "обратната" си услуга ще видим и през какво сме преминали вече!" Логото на "Гугъл" в новата платформа също е изписано наопаки и на обратно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай