Костов на разпит за КТБ

Костов на разпит за КТБ | StandartNews.com

Бившият премиер Иван Костов ще бъде разпитан днес за КТБ. Той е призован да се яви в 10 часа сутринта в следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП).

Той ще даде показания по две досъдебни производства – за преференциалната лихва, предоставена му от Корпоративна търговска банка (КТБ) и за това как неговата Лаборатория за управление на риска е получавала пари от банката", пише „Труд".

Припомняме, че през май Софийска градска прокуратура образува дело за умишлена безстопанственост срещу бившите квестори на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов, а премиерът Бойко Борисов призова държавното обвинение да изясни дали те са нарушили закона като са се съгласили договори за депозит с преференциални лихви да бъдат преправени на такива със стандартни условия.

"Договорът ми по влога в КТБ е сключен по търговския закон и на база на договор имам право да го прекратя, когато искам. Има клауза в договора, че той може да бъде прекратен. Аз съм си прекратил договора с КТБ. Не съм го променял, не съм го преформатирал. Аз съм го спрял", коментира през май Костов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай