07:30 ч.

13.09.17

1 мин.

0

0

0

Корнилий стотник посрещнал Апостол Петър

от редактор |

Корнилий стотник посрещнал Апостол Петър

 


Св. свещеномъченик Корнилий Стотник живял през I век в Кесария Палестинска. Произхождал от знатен род и първоначално бил езичник.Бил е стотник от полка, наричан Италийски. Явил му се ангел и заповядал на Корнелий да прати хора в град Иопия да извикат Свети апостол Петър и да изпълни всичко, което апостолът му каже. Пратениците намерили апостола и на другия ден той тръгнал с тях за Кесария. Заедно с роднини, познати и прииятели Корнелий посрещнал Петър радостно и почтително. Апостолът започнал своята проповед за Господа Иисуса Христа. Корний и всичките му роднини приели свето Кръщение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент