12:03 ч.

17.05.16

1 мин.

1158

0

0

Концесията на летище "София" - за 35 години

от редактор Румен Пенчев |

Концесията на летище "София" - за 35 години
Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Ивайло Московски заяви, че министерски съвет е взел решение за стартиране на процедурата за концесия на Летище „София".


 Той съобщи, че основната рамка е, че срокът на концесията ще бъде 35 години.


"Молбата ми е да имате търпение през следващите десетина дни, тъй като по регламент и директива сме в хипотезата на действащ регламент на Закона за концесиите от 18 април, а в чл. 33 пише, че обявленията за възлагане на концесия не се публикуват на национално равнище преди официалното им публикуване от службата на ЕС. Може би в рамките на седмица или до десетина дни тя ще публикува обявлението, така че от там ще може да се информирате най-детайлно за условията на концесията, но те не са по-различни от това, което многократно съм обявявал пред вас през последните седмици и месеци", заяви транспортният министър след заседанието на МС, цитиран от "Фокус". 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент