Концерт помага на двойки за ин витро

Концерт помага на двойки за ин витро | StandartNews.com

Читалище събира таланти на концерт с подкрепата на "Стандарт" и "Марица"

Благотворителен концерт дава рамо на двойки от Пловдив за ин витро. Идеята да се помогне на семейства да имат бебе е на читалище "Д-р Христо Аджаров". Партньори на инициативата са в. "Стандарт" и в. "Марица".

Концертът ще е на 28 ноември от 18,30 часа в зала "България" на Конгресния център на панаира. Кувертът ще струва 20 лева и всеки, решил да помогне на каузата, ще може да закупи талона на място преди началото на спектакъла. Организаторите очакват да съберат около 10 000 лева. Сумата ще бъде предоставена на фондация "Искам бебе", която пък ще дари на няколко пловдивски двойки ин витро процедури. В концерта в петък ще се включат Дамски хор "Тримонциум", Мъжки хор "Стефка Благоева", Подготвителен хор на пловдивските момчета, Танцов ансамбъл "Иглика" и Клуб за спортни танци "Сияна Данс".
От читалищното настоятелство на "Д-р Христо Аджаров" обявиха, че са благодарни на всички съпричастни към инициативата, взели безвъзмездно участие в подготовката на концерта. Така събраните средства по време на благотворителния спектакъл ще отидат във фондация "Искам бебе". Елитен спортен клуб "Морски сговор" даде рамо на инициативата, сдружение "Филипополис" пък плати залата в панаира. Единият от собствениците на АГ болница "Селена" д-р Ангел Ставрев обяви, че ще направи специална отстъпка за ин витро процедурите, така че събраната сума да стигне за повече двойки.

Читалището подкрепя каузата, тъй като д-р Христо Аджаров е един от големите пловдивски лекари - хирург по специалност, но с огромен принос за развитието на акушеро-гинекологията у нас. През 2012 г. читалището направи първия подобен благотворителен концерт заедно със "Стандарт" и "Марица" за събиране на средства за малките майстори на кукли от шума от Куртово Конаре. За уникалните кукли, които спечелиха приза за нематериално богатство в националната кампания на "Стандарт" "Чудесата на България", пяха и свириха големите музиканти Митко Щерев и Илия Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай