Константинов: Чака ни кабинет на малцинството, но не на 1 партия

Константинов: Чака ни кабинет на малцинството, но не на 1 партия | StandartNews.com

София. България ще има нова управленска формула. За първи път ще имаме кабинет на малцинството, но не на една партия, а на коалиция. Тя ще бъде между ГЕРБ и Реформаторският блок, които имат общо 107 депутати. Това прогнозира в сутрешния блок на TV7 математикът проф. Михаил Константинов.

Патриотичният фронт няма да участва директно с министерски постове, но пък за депутатите от партията ще има други привлекателни постове в държавата. АБВ категорично нямат място в официалната формула, но могат да бъдат негласна лява компонента, коментира Константинов.

БСП ще трябва да преболедува проваленото си последно управление и левите най-вероятно ще подкрепят правителството по ключови приоритети, каза още той.

Повече от две години живот за 43-ия парламент не може да се очакват, категоричен бе Константинов. Той изтъкна, че част от депутатите ще бъдат в НС за първи последен път.

Михаил Константинов коментира и казуса с депутата от ДПС Александър Методиев (Бат Сали). По-добре е да приемем фактите и веднага да коригираме Изборния кодекс. Нарушение на Конституцията не е препоръчително, смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай