Комисар Светлан Кичиков поема "Гранична полиция"

Комисар Светлан Кичиков поема "Гранична полиция" | StandartNews.com

В МВР започна процедура по назначаването на комисар Светлан Кичиков за директор на ГД „Гранична полиция". Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Светлан Кичиков е роден през 1967 г. в Бургас, завършил е висше образование във ВНВМУ „Никола Йонков Вапцаров"- Варна, специалност "Корабоводене за военно-морския флот", магистър. Получил е допълнителни квалификации в различни обучителни курсове. Професионалният стаж в МВР на Светлан Кичиков започва през 1992г. когато е назначен на длъжност командир на граничен кораб.

Последователно е заемал различни длъжности в регионалната гранична служба – Бургас. На 30 март 2015г. е назначен на длъжност началник на База Гранични полицейски кораби-Созопол. Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор", който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс" „Посейдон морски граници" на гръцко-турската морска граница.
В рамките на професионалния му стаж в МВР е награждаван многократно.

Смяната в ръководството идва след новината, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев - досегашният началник на граничните полицаи и един от заместниците му. 

Оставките дойдоха след скандал с обществена поръчка за превоз на мигранти, възложена на арестуван за трафик на хора. Лично премиерът разпореди по случая да се направи проверка и виновните да понесат наказание. Борисов призова цялото ръководство на "Гранична полиция" да бъде отстранено. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай