Комисар Рановски: Несъобразена скорост е причината за катастрофата

Комисар Рановски: Несъобразена скорост е причината за катастрофата  | StandartNews.com

Началникът на отдел "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски заяви в ефира на БНТ, че по първоначални данни несъобразена скорост е причината за верижната катастрофа на „Хемус".

"След като става едно пътнотранспортно произшествие на изхода на тунел "Витиня", останалите превозни средства, движещи се зад тези автомобили, не успяват да спрат и се случва това, което видяхме всички", каза Рановски и добави, че този тунел е с дължина 1100 метра, което го прави най-дългия в България.

"Тунелът не е с прав участък, а има две криви - лява и дясна. В самия тунел има и спускане. Движението в него с несъобразена скорост крие много рисковe, дори и да няма други превозни средства", продължи още той.

"Аз бях на мястото след инцидента и там действително имаше разляти множество течности, но това е от всички катастрофирали автомобили. Дали преди катастрофата е имала разлята течност, предстои да го доказват колегите, които водят разследването", сподели още шефът на Пътна полиция.

Комисар Рановски отбеляза също, че в района на тунела няма видеокамери, чиито видеозаписи могат да бъдат използвани за установяване на причините за инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай