Кола уби две деца с мотопед

Кола уби две деца с мотопед | StandartNews.com

Шофьор на "Ауди А6" помете две момичета с мотопед. Децата са на 15 и 16 години и са се возили на скутера по пътя край хасковският парк Кенана.

Сигналът за тежкият инцидент е подаден в 18.18 ч. в петък, съобщиха от полицията в Хасково. Момичетата са се возили на мотопед "Ямаха", но са били без предпазни каски. Зад волана на лекия автомобил "Ауди А6" с хасковска регистрация е бил 36-годишен мъж. Колата е ударила мотопеда странично. При сблъсъка, ученичките са загинали на място. Те са от близкото село Клокотница.

Предвиденият събор на селото за 8 август ще бъде отменен и ще има ден на траур, обявиха от кметството днес. Инцидентът е станал на завой от пътя. Вероятно аудито се е движело с висока скорост и шофьорът му е изпуснал завоя. Колата е спряла на 100 метра от мястото на удара. Телата на девойките също са изхвърлени извън пътя. Шофьорът, който се казва Делян, заяви, че момичетата с мотопеда са навлезли в неговата лента за движение. „Не разбрах какво става. Децата връхлетяха върху задната лява страна на колата", бе версията му.

Тестът не показа употреба на алкохол от 36-годишният шофьор. Нулев резултат показа и пробата на возещата се с него млада жена. 20 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 19 пътнотранспортни произшествия, при които има петима загинали. На територията на столицата са станали 127 леки и три тежки пътни инцидента, при които има трима ранени.

Никол и Даяна са били ученички в хасковската ПМГ "Боян Петканчин"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай