Кола блъсна протестиращ на ларгото

Кола блъсна протестиращ на ларгото | StandartNews.com

София. Кола бутна един от протестиращите на площад „Независимост" пред Министерския съвет. Хората все още не бяха много – няколко десетки и съответно движението през ларгото не беше спряно.

Инцидентът предизвика бурна реакция на протестиращите. На предното стъкло на тъмносиния автомобил "Алфа Ромео" има лепенка, на която пише "Национална полиция. Република България". Впоследствие лепенката на стъклото беше изстъргана.

"Човекът скочи върху колата". Така коментира случилото се шофьорът на колата, чието име все още не се съобщава. Той обаче беше освободен от полицията.

Бутнатият мъж на средна възраст е добре. Засега не смята да завежда дело.

Водачът на колата не е служител на МВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Около 18.40 часа група от няколко човека е направила опит да спре преминаващ автомобил при светофара с бул. „Дондуков". Според събраните данни до момента, шофьорът, който пътувал с малкото си дете, направил опит да ги заобиколи. Един от тях продължил да препречва пътя и да опитва да го спре. Автомобилът е личен, водачът не е служител на МВР. Той е отведен в СДВР за установяване на обстоятелствата по случая, установен е и другият участник в инцидента", се казва в съобщението.

Полицията призовава всички граждани към търпимост, особено във времето преди да бъде затворено движението в района на протестните действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай