Кобрата триумфира в "Нощта на шампионите" (ОБЗОР)

Андреа излезе на ринга, за да поздрави любимия си Кубрат Пулев

Кобрата триумфира в "Нощта на шампионите" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Кубрат взриви "Арена Армеец", 15 000 ликуваха на крака за победата му снощи. Кубрат Пулев победи Самюел Питър в "Нощта на шампионите" в три рунда. Смазващата победа донесе на Кобрата Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Освен това българинът получи шанс отново да се бори за световната титла в тежката категория във версия IBF. При първия опит той загуби от Владимир Кличко.

„Правя всичко заради българите. Всичко е заради вас". Това бяха първите думи на Пулев след победата. Кобрата заяви, че съперникът му е бил опитен и с много силни удари, но по-бавен от него. „Отказа се, може би защото усещаше, че ще бъде нокаутиран в следващите рундове", каза още Пулев. 

Андреа, приятелката на Кубрат, която за пръв път гледа негов мач на живо, не успя да сдържи емоциите си и излезе на ринга, за да поздрави любимия си. Интерконтиненталният шампион Кубрат Пулев получи целувка от своята любима малко след победата.

"Голям българин е, зарадва цяла България, хората искаха да го видят на българска територия, тепърва Зауерланд се убедиха, че България е готова да приема подобни галавечери", коментира спортният министър в оставка Красен Кралев победата на Кобрата над Самюел Питър в "Нощта на шампионите".

"Цялата спортна общественост, той е патриот, представянето му беше уникално, с гайдите, с българската носия, към този човек един голям респект, всеки един български спортист има нужда от това да получава любов, Кубрат дава радост на хората, а за него тепърва предстоят нови битки", допълни Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай