Кметът на Добрич изпрати съболезнователен адрес до близките на президента Желев

Кметът на Добрич изпрати съболезнователен адрес до близките на президента Желев | StandartNews.com

Добрич. Кметът на Добрич Детелина Николова изпрати съболезнователен адрес до близките и семейството по повод загубата на първия демократично избран президент на България д-р Желю Желев, съобщиха от пресслужбата на общината.

„В такива моменти, когато България осиротя с един забележителен човек, предан на обществото и неповторим оптимист, сякаш думите губят силата си. Колкото красиви и изпълнени с признателност да са те, не е достатъчно, за да изразим цялото си преклонение пред личността на д-р Желю Желев. През своя жизнен път д-р Желю Желев с блестящия си професионализъм, всеотдайност и обич, доказа, че в живота има смисъл тогава, когато успееш да направиш нещо, което да те надживее и благородно да следва пътя ти", пише Николова.

„Президентът Желю Желев оставя трайна следа като личност, която въплъщаваше високите духовни добродетели. Той беше радетел и обединител на така нужния ни днес обществен диалог между етноси, култури и цивилизации. Ние скърбим поради това, че завърши земният път на този голям радетел за добруването на България. Той оставя след себе си жив спомен за забележителен, добър и мъдър политик, достоен пример за поколенията", се казва още в съболезнователния адрес, изпратен от добричкия градоначалник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай