Кмет с апел за бързи сдружения за саниране на блокове

Кмет с апел за бързи сдружения за саниране на блокове | StandartNews.com

Благоевград. Три комплекта документи са подадени в деловодството на община Благоевград от сдружения, които кандидатстват по Национална програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на Министерството на регионалното развитие.

 На проведена среща в края на миналата седмица в сградата на Областна администрация темата бе дискутирана от зам.-министъра Николай Нанков, губернатора Бисер Михайлов, кмета Атанас Камбитов и депутати от региона. Градоначалникът за пореден път призова Благоевград трябва да бъде сред първите, които ще кандидатстват по програмата за усвояване на средства. Затова от излючителна важност е гражданите да създадат необходимите сдружения в кратки срокове.

Общинска администрация активно провежда кампания сред гражданите относно попълването на нужните документи. Информация може да бъде получена на място в деловодството на кметството, където служителите ще помогнат на благоевградчани безплатно да попълнят своите документи. Всеки вторник, сряда и четвъртък експерти ще бъдат на разположение на гражданите за въпроси и разяснения в Културно- информационния център. Веднага след утвърждаването на методическите указания от Министерски съвет община Благоевград има готовност да пусне процедура за техническото и енергийно обследване на обектите, готови със заявленията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай