Кмет арестува 56 бежанци в Странджа

Кмет арестува 56 бежанци в Странджа | StandartNews.com

Кметът на Малко търново Илиян Янчев и шефът на Природен парк „Странджа" инж. Димо Димов арестуваха две групи бежанци. Засечените в гората мигранти са 56 души, сред които има жени и малки деца. Кметът Янчев и директорът на парка били на лов, когато се натъкнали на нелегалните. Двамата обикаляли със заредени пушки в местността „Изсипаната нива" и дебнели за диви свине. Вместо дивеч обаче пред тях изскочила тумба бежанци. Първата група от 13 души попаднала на мушките им в гората между селата в Звездец и Евренозово. Малкотърновският кмет им наредил да не мърдат и повикал граничарите. През това време чул шум наблизо и открил втора група от 43-ма млади мъже, които се криели на метри. Нелегалните твърдели, че идват от Афганистан. Кметът Янчев и шефът на парк Странджа задържали бежанците докато пристигнат патрулите на Гранична полиция. След като ги предали на униформените, двамата продължили да ловуват, а градоначалникът се прибрал със 150 килограмов глиган, който повалил само с един изстрел.

Още три групи бежанци са спипани в района на Бургас през уикенда. Едната от колите, с които са се придвижвали е пламнала в движение. Инцидентът е станал близо до оживеното кръстовище Трапезица в града. Каналджията успял да спре горящото Волво на паркинг в комплекс "Братя Миладинови" и да свали бежанците. Минута по-късно колата избухнала в пламъци и изгоряла като факла. В нея са били натъпкани седем души от Афганистан, които се отървали на косъм от огнена смърт.

Автомобилът е бил управляван от 34-годишен криминално проявен мъж от Любимец. След него се движели още две коли, в които имало още 10 мъже от Афганистан.

Единият от тримата каналджии, който карал "Форд Транзит" със софийска регистрация, успял да избяга. В ареста са прибрани шофьорът на пламналото волво и 31-годишен столичанин, също с досие в полицията, който е бил зад волана на "Рено Еспас".

За 24 часа са арестувани и 17-те мъже, за да се провери тяхната самоличност.

Друга група от 21 мъже от афганистански и пакистанки произход са засечени в района на бургаската улица "Тодор Александров". Полицаи открили изоставен миниван с транзитни номера, а до него се суетели чужденците. Те са предаден на сектор Миграция към ОДМВР – Бургас и задържани за срок от 24 часа

Третата група е спипана край пътя Бургас – Айтос. Униформени спрели за рутинна проверка "Мазда" с хасковска регистрация, управлявана от 25- годишния В.Т. от Харманли. В колата били натъпкаи 10 мъже, самоопределящи се като афганистанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай