08:30 ч.

03.01.18

1 мин.

0

3

0

КЕВР: До края на отоплителния сезон цените на парното и тока няма да се увеличават

от редактор |

КЕВР: До края на отоплителния сезон цените на парното и тока няма да се увеличават

До 1 април, когато е краят на отоплителния сезон, цените на парното отопление и електрическата енергия няма да бъдат увеличавани. Това увери в интервю за БТА председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов.


Според него водният сектор от години е бил недофинансиран, което не е позволило да се подобри качеството на питейната вода. По думите му по-същественото увеличение на ВиК услугите, което стана факт в края на 2017 г., трябва да навакса липсата на каквито и да било инвестиции в предшестващ дългогодишен период. В следващите 4 години ще има ценови корекции, които ще бъдат много по-малки.


Председателят на КЕВР счита, че след 5 години България ще има напълно либерализиран пазар на електроенергия, което ще създаде конкурентна среда и няма да позволява резки скокове на цената на електроенергията. Според Иван Иванов енергийният сектор в последните години се стабилизира.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:43 · 03.01.2018
СЛЕД 5 ГОДИНИ...... СМЕШНИЦИ. ДО ТОГАВА ЩЕ ИМА ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ И СЕ НАДЯВАМ ДА СЕ МОЛИТЕ ЗА КЛИЕНТИ !!!
Потребител · 10:38 · 03.01.2018
Трябва да замразите цените за поне следващите 10 години!!! Алчни и ненаситни....
някой си · 09:44 · 03.01.2018
ако така продължава да вдигат тока 10 комшии сме се разбрали да купуваме един 10 кл.ватов генератор и сме на сметка след 6 месеца всеки от нас кажи-речи има около 100лв ток.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент