КАТ затвори гишетата, свършиха талоните

КАТ затвори гишетата, свършиха талоните  | StandartNews.com

В столичния КАТ са затворили гишетата, тъй като са свършили новите талони, научи "Стандарт". Все още не се знае дали и утре ще бъде подновена работата.

Припомняме, че в началото на месеца от КАТ започнаха издаването на новите талони. Собствениците обаче ще заменят старите само ако пожелаят, уточниха от полицията. Шофьорите спокойно могат да карат със сегашните документи, докато изтече срокът им на валидност.

Новите малки талони ще струват 9 лева. Издаването им се наложи заради големите глоби, които отнасяха нашите шофьори в Гърция и Унгария.

"Новото в талоните е, че има изписване на текста "Свидетелство за регистрация" на всички езици на държавите членки на ЕС и съдържат почти всички технически данни", обясни шефът на Пътна полиция Бойко Рановски. По този начин новите малки талони дават възможност на собствениците на автомобили на лизинг да имат пълната информация за тях в себе си. Освен това документите са с по-висока степен на защита от старите.

Гаранция, че промяната ще отърве българските шофьори от санкциите зад граница обаче няма. Причината е, че Гърция и Унгария все още не са получили образец на новите талони и не са обявили, че приемат промените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай