Каракачанов: Пращаме армията на турската граница

Каракачанов: Пращаме армията на турската граница | StandartNews.com

България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата си с Турция, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за германски всекидневник "Ди Велт".

Интервюто е озаглавено от самото издание "Трябва да защитим границите на Европейския съюз, ако е необходимо и с оръжие", уточни БНР.

"Границата между двете държави ще бъде разделена на пет зони, като всяка от тях ще се охранява от въоръжени военнослужещи. Сред тях ще има и специални части", заявява Каракачанов. Общият брой на военните по границата с Турция ще наброява около 600 души, добави вицепремиерът и военен министър.

Каракачанов критикува в интервюто неспособността на ЕС да затвори пътя на мигрантите през Средиземно море. "Не можем да допускаме повече масовото нелегално преминаване на границите на Европа", казва Каракачанов. "ЕС и НАТО трябва да изпратят свои военни мисии в Италия и Гърция, за да охраняват външната граница на Евросъюза при необходимост и с военна сила", добавя българският министър.

По неговото мнение по-голямата част от хората, които достигат бреговете на Европа през Средиземно море, са икономически мигранти. Те не търсят закрила за живота си, а просто искат да живеят в богатия Запад", коментира министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай