Камион падна от мост върху Е-79, има ранени

Камион падна от мост върху Е-79, има ранени | StandartNews.com

Благоевград. Товарен автомобил „ДАФ" падна от мост на детелина на пътен възел край Симитли. Тежкият инцидент стана в четвъртък към 14,40 часа. Камионът се движел от село Черниче за село Брежани. Возилото направило ляв завой и се качило върху моста. Изведнъж излязъл вляво от пътното платно, минал в насрещната лента, скъсал перилата на надлеза и паднал в края на едното платно на главен път Е-79.

Тежко пострадали са шофьорът Димитър В., на 45 г., и пътуващият до него 56-годишен мъж. В камиона имало още един пътник, на 45 години, които се отървал с по-леки наранявания. Тримата мъже са от симитлийското село Крупник. Закарани са с линейки в Спешно – примено отделение на МБАЛ – Благоевград. Най-тежко е състоянието на 56-годишния мъж, който е транспортиран в столичната клиника „Пирогов" с черепно – мозъчна травма. В реанимация на благоевградската болница е друг от пострадалите, който е със счупени крак, ръка, ребра и ключица и вътрешни травми. Има опасност и за неговия живот. Третият е с гръдна травма и ще бъде настанен за лечение в ортопедия. Няма риск за живота му. Предполага се, че шофьорът е карал с много висока скорост и заради това е изгубил контрол над камиона.

Тепърва кръвни проби ще установят дали водачът е бил употребил алкохол. На мястото на инцидента е извършен оглед от разследващи. Временно бе преустановено движението на автомобили в лентата за движение в посока София, където е паднал камионът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай