Камери заснели неадекватното поведение на Емилия Ковачева

Камери заснели неадекватното поведение на Емилия Ковачева | StandartNews.com

Камери заснели потресаващото и неадекватно поведение на акушерката Емилия Ковачева с новороденото. Лекари и представители на прокуратурата плакали след като се запознали с кадрите.

Това е непростимо, каза зам.-здравният министър д-р Бойко Пенков по повод случая и уточни, че жената има безупречна репутация като акушерка. "Не знам каква е била тази агресия към това невинно същество, психолози ще решат", добави още той.

Ковачева остава в ареста. "Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения", каза пред Нова тв говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. И уточни, че колегите й не са дали показания, че Емилия е имала проблеми. Мярката й за неотклонение най-вероятно ще бъде гледана утре. 

Все още няма яснота какво е отключило агресията на 42-годишната акушерка. Две седмици преди инцидента тя е била на почивка в Гърция с едната си дъщеря.

Емилия Ковачева е вдовица. Преди години мъжът й загинал при трудова злополука и тя се грижела много са двете им дъщери. Нейната майка, която живее в Самоков, каза пред бТВ, че дъщеря й отдавна е изживяла загубата. И бе категорична, че детето й няма психични отклонения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай