Каменаров отвя конкуренцията за шеф на БНТ (ОБНОВЕНА)

Каменаров отвя конкуренцията за шеф на БНТ (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Константин Каменаров ще наследи Вяра Анкова като генерален директор на БНТ, след като спечели безапелационно надпреварата за "Сан Стефано" 29. Бившият служител на обществената медия събра най-много гласове от членовете на СЕМ с концепцията си - 4 от 5.

За него гласуваха  - Розита Еленова, Мария Стоянова и Бетина Жотева и председателят на СЕМ София Владимирова. От останалте кандидати един глас привлече само Валерий Тодоров.

Основните мотиви за избирането на Каменаров - бяха познаване на проблемите на БНТ, управленска визия за развитие, свързана с алтернативни начини за финансиране, изграждане на младежка платформа. Според членовете на СЕМ концепцията му се доближава най-много до модерните обществени телевизии на Запад.

Каменаров е добре познат в БНТ, където работи като репортер в началото а 90-е години, а впоследствие - става водещ на централната новинарска емисия "По света и у нас" и директор на новините.

По късно поема комуникациите на "Мтел" с медиите. През 2011 г. се връща в БНТ и заема позицията на оперативен директор на медията. Напуска през 2013 г. В периода между 2013 и 2017 г. е работил като консултант към компанията "Ernst and Young".

Неговата съпруга, чаровната Радина Червенова, е едно от най-известните лица на обществената ни медия, след като вече над 20 години е водеща на новините. 

Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар. Но за да не останат те "самотен остров", както се изрази той, в БНТ изключително важна е програмата, за да може БНТ да се превърне в една истинска алтернатива на комерсиалните телевизии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай