Калфин дава бонуси за работещи родители

Калфин дава бонуси за  работещи родители  | StandartNews.com

Насочили сме усилията към това постепенно да изградим среда, в която всички деца да живеят с родителите си. Това подчерта вицепремиерът и министър на труда Ивайло Калфин по време на среща с министъра на семейството и младежта на Австрия - Софи Кармазин. Калфин запозна австрийския си колега с мерките, които министерството вече е предприело в посока подпомагане на работещите родители. Тук той посочи въвеждането на гъвкавото работно време и предстоящия старт на ваучерна система за предоставяне на помощ в дома, включително и за отглеждане на деца.

"Въпреки мерките, които сме въвели, ние се интересуваме от добрия опит и практики в областта на отглеждането на децата, които дават резултат в другите страни и които, разбира се, бихме могли да си позволим на бюджетно ниво и бихме могли да въведем веднага и у нас", категоричен беше министър Калфин.

Министър Кармазин изрази готовност за съдействие и детайлно представяне на ефективни и новаторски практики, които имат доказано добър резултат при изграждане на устойчива система за отглеждане на деца и подпомагане на работещите родители в Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай