13:55 ч.

25.02.18

3 мин.

0

0

0

Каква палатка да изберем за къмпинг

от редактор |

Каква палатка да изберем за къмпинг

Не е лесно да се избере палатка за къмпинг, особено ако го правите за първи път и сте по-неопитни. Вероятно ще се вълнувате доста и ще искате да се спрете на правилния артикул, но честно казано, вероятността за това е сравнително малка като цяло. Причините за това са основно няколко:
Не знаем какво търсим;
Не знаем кога ще го ползваме;
Поставяме си твърде скромен бюджет;
Не знаем точно за какво ще го ползваме;
Предназначението
Най-важното от всичко е да знаете защо точно ви трябва палатката, а от там нататък всички въпроси ще намерят своя отговор един след друг от само себе си. Нейната основна мисия е една - да ви предложи подслон. От тук нататък вече всичко зависи от наличните опции на пазара и от условията, в които ще я използвате.
Какво се предлага
В търговската мрежа се предлага неимоверно голямо разнообразие от предложения, които варират като цена, предназначение, външен вид, материали на изработка и какво ли още не.
При всички положения се залага доста сериозно на дизайна и на начина, по който изглеждат различните модели. Интересно е това, че външният вид чест насочва хората в техния избор, а той всъщност изобщо не е от значение.
Основният фактор, който разделя палатките, това е сезонността, като те най-общо казано биват за 3 и за 4 сезона. Съответно, от значение е дали съответното съоръжение ще се ползва и през зимата или не.
Каква да изберем
Изборът на палатка за къмпинг се ръководи от няколко фактора. Както вече споменахме, от значение е по кое време от годината смятате да излизате сред природата, сами ли ще бъдете или с други хора, както и с какъв бюджет разполагате.
Относно цената
Цената на наличните артикули в търговската мрежа не винаги е еквивалентна на качеството. Понякога те се ръководи от други параметри. Такива могат да са големината на артикула, марката и други подобни. Препоръчително е да се абстрахирате от цената и да се ръководите от нея едва след като сте свели избора до няколко конкретни модела;
Относно дебелината
Колкото по-дебел е материалът, от който е изработена палатката, толкова по-добри защитни качества има тя. Така например, по-дебелата материя често означава и по-висока устойчивост на дъжд, на вятър и дори на студ. Избирайте според това по кое време от годината ще излизате сред природата, ;
Водоустойчивост
Ние от Temax.bg бихме желали да поставим акцент и на фактора водоустойчивост. Това е особено важно ако ще се налага да къмпингувате през по-влажните месеци от годината, например през април, май или ноември. Всички модели имат различна устойчивост на валежи и това предполага доста внимателно да се обърне внимание на отделните модели. Имайте предвид, че понякога по-високата устойчивост се свързва и с по-висока цена и по-голямо тегло;
Големина
При избор на подобен аксесоар не винаги цената означава качество. Понякога може даден модел да бъде доста по-скъп, просто защото е по-голям. Съответно, вие се нуждаете от по-голям модел, най-вече ако ще сте заедно с повече хора. Някои модели могат да поберат наистина малко повече хора, което е много удобно ако пътувате с компания;
Тегло
Колкото и да ви се иска да си купите най-хубавата, понякога една качествена и здрава палатка може да бъде и малко по-тежка, като причината е в дебелината и материалите. Това не винаги е най-удачното решение ако ще ходите на излет някъде, до където ще трябва да се измине много път пеш;
Знаете ли как се ползва
Не на последно място, трябва да отделите и малко внимание на това да се научите как точно се ползва съответната закупена от вас стока. Това не винаги е толкова лесно, колкото се надявате, ето защо ние от Temax.bg ви съветваме да бъдете търпели докато не успеете да се справите с това предизвикателство.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент