Изпращат Тодор Славов с любимото му Рено

ГАЛЕРИЯ

Изпращат Тодор Славов с любимото му Рено | StandartNews.com

Повече коли на поклонението на Тодор Славов отколкото на състезание

Опелото на шампиона събра над 1000 близки, фенове и приятели

Състезателни автомобили от цялата страна, повече отколкото на едно състезание, паркираха пред катедралния храм "Св. Успение Богородично" за поклонението на шампиона Тодор Славов. Точно в 12 ч .забиха камбаните за опелото, на което се стекоха над 1000 близки, фенове и приятели на загиналия нелепо пилот. Любимата му кола, с която приживе се състезаваше „Рено Клио" също беше паркирана пред катедралата, а на нея пишеше "Завинаги № 1 в нашите сърца", рождената му дата 22.01.1984 със знак безкрайност. С камион пристигна огромен билборд с лика на Тодор Славов. Венци за погребението му изпратиха пилоти от Румъния и Сърбия, с които той се състезаваше на световното младежко рали през 2010 г, където взе бронз.Трима свещеници отслужиха заупокойна молитва за младия шампион, а прочувствено прощално слово произнесе президентът на БФАС Ради Козлеков. Всички пилоти бяха строени до ковчега на своя приятел и ридаеха.

Тодор Славов също беше облечен в пилотски костюм, а вероятно близките му ще сложат до него най-ценните купи от победите му по рали пистите.

Поклонението е до 15 часа. Оттам дълга автомобилна колона начело с любимото му "Рено Клио" ще го съпроводи към Централните градски гробища. По молба на близките и на автомобилистите, медиите не се допускат на погребението.

Тодор Славов загина на 28 юни в зверска катастрофа във втория ден на ралито "Твърдица – Елена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай