Изплащат парите на миньорите от "Черно море" днес

Изплащат парите на миньорите от "Черно море" днес | StandartNews.com

София. До края на днешния ден ще бъдат изплатени заплатите на работещите в бургаската мина "Черно море", съобщиха от КНСБ.

Националната електрическа компания (НЕК) към 14.30 ч. е превела по сметката на „Топлофикация – Сливен" ЕАД 480 000 лева, които дружеството от своя страна преведе на „Мина Черно море – Бургас" ЕАД, като до края на работния ден се създава организация да бъдат изплатени възнагражденията на миньорите.

Вече второ денонощие миньорите от „Черно море" протестират под земята заради неизплатени възнаграждения. По-рано през деня двама от протестиращите бяха извадени заради здравословни проблеми. Колегите им се заканиха да останат в мината и през почивните дни.

Миньорите са на 300 метра под земята, въздухът в мястото, където са налягали, е лош, условията за пребиваване са напълно невъзможни за престой, който е по-продължителен от 7-8 часа.

От КНСБ алармират, че и други подобни ексцесии може да се очакват до края на годината поради тежкото положение в българската енергетика и финансовото състояние на НЕК.

Неглижирането на тези проблеми ще доведе до все по-ескалиращо социално напрежение и сблъсъци в отделни колективи в бранша, подчертават синдикалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай