Издирват немски турист, дошъл на почивка в "Златни пясъци"

Издирват немски турист, дошъл на почивка в "Златни пясъци" | StandartNews.com

София. Немски турист, който дошъл на почивка в "Златни пясъци", се издирва. 28-годишният Ларс Миттанг е в неизвестност повече от 20 дни, съобщава Нова тв.

Германецът е видян за последно на летището във Варна, където оставил личния си багаж и телефон.

Младият мъж идва на българското Черноморие заедно с петима свои приятели. По време на почивката си претърпява инцидент - ударен е в лявото ухо и тъпанчето му е спукано.

„След като му забраняват да лети, той се настанява в хотел и тогава започват проблемите. На 8-ми юли отива до летището, но втори път му е отказано да лети и оттогава следите му се губят", разказа пред Нова майката на момчето Сандра Миттанг, която пристига в България, за да го намери. Тя дори наема частни дедективи и разпространява из цяла Варна призиви за помощ.

Частният детектив обяснява на жената, че синът й е участвал в известните за туристите „алкохолни турове" и най-вероятно е приемал и наркотици, които са му повлияли психически.

„Предполагаме, че те може би са ключа към преминаване от едно психическо състояние към друго. Това, което можем да кажем е, че постоянно го преследва една страхова психоза, както и чувството за преследване и чувството, че някой иска нещо да му направи", обяснява Владислав Бонев, който е частен детектив от Германия.

„Когато се чухме последно по телефона усетих, че нещо с него не е наред. Той се страхуваше от нещо", казва Сандра Миттанг.

„Ако някой го забележи, да не отива на директен контакт. Най-добрият вариант е той да го проследи и в процеса на това следене да уведоми полицията или вече ако има нашите координати може към нас да се обърне", обяснява Бонев.

За последно Ларс е бил облечен с жълта тениска, черни бермуди и бели маратонки. Всеки, който има информация за германеца, може да се обади на 112 или на телефонът на детектива: + 359 888 111 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай