Издирват младежа, изчезнал на Витоша, второ денонощие

Издирват младежа, изчезнал на Витоша, второ денонощие | StandartNews.com

Второ денонощие издирват 21-годишен младеж, който изчезна безследно по време на излет на Витоша. Негови близки, спасители и доброволци го търсят в планината. Той е аутист и рядко общува с непознати, съобщи бТВ. Той носи черна раница с бели букви и е с кестенява коса, може да я слязъл в някое населено място, алармираха от семейството му.

Младият мъж бил на Витоша заедно с баща си. Районът, където се е изгубил в неделния ден, е бил пълен с планинари. По време на похода неволно се е отдалечил на около 100 м от баща си и основната група хора. След това следите му се губят.

Издирването е започнало веднага, но тъй като в района е имало много хора, е било трудно да се локализира един човек. Опитите за откриването му удрят на камък, тъй като младият мъж дори не взел със себе си мобилния си телефон. Издирвачите му са шашнати, тъй като времето в планината е хубаво и районът, където последно е забелязан, е доста популярен сред планинарите. Има добра видимост и към населените места наоколо, към които изгубилият се би могъл да поеме, за да потърси помощ. Последната получена информация от туристи е, че момче с описание на загубеното е забелязано в района на "Сухото езеро" в неделя привечер. Затова и усилията на спасителите са се насочили в местностите между селата Железница и Ярлово.

"Витоша не е софийски парк за разходка. Подценяването на планината често води до фатални инциденти. Дано просто да се е изгубил и да няма лошо падане, всичко би трябвало да е наред и да го открием", коментираха пред "Стандарт" спасители.

Само преди седмица по подобен необясним начин в местността Белмекен изчезна друг младеж, който по-късно бе намерен мъртъв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай