Издадени са незаконни разрешения за строеж в Царево

Издадени са незаконни разрешения за строеж в Царево | StandartNews.com

Незаконни разрешения за строеж на къмпинг „Юг", са издадени от главния архитект на Царево, съобщи БГНЕС.

РДНСК-Бургас определи, че четири разрешения за строеж са издадени при груби нарушения и неспазване на разпоредбите на Конституцията, Закона за устройство на територията, Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие. Изградените обекти попадат и в имот, който е изключителна държавна собственост.

В района на къмпинг „Юг" е установено наличието на сиви дюни, като издадените разрешителни не са съобразени с процедурата по оценка за съвместимост по Закона за биологично разнообразие. Това представлява опасност от унищожаване и увреждане на близо разположената защитена зона, част от европейска мрежа „Натура 2000".

Главният архитект на община Царево е разрешил строеж на „вилно селище", по което е предвидено изграждането на 16 броя вилни сгради. При проверка е установено, че на място са излети стоманобетонови основи и армирана бетонова настилка на две от сградите.

По инвестиционно предложение "Изграждане на хотелски комплекс "Лазурно море" в района на къмпинг "Юг" главният архитект на Община Царево е издал и разрешение за строеж на "Сезонен хотел", за строеж на ресторант и за преустройство и пристройка на обслужващи сгради в заведение за обществено хранене, тип Бистро. Тези обекти са реализирани и за тях са издадени съответните удостоверения за въвеждане в експлоатация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай