Избрана е фирмата, която ще прави новата тикет система в градския транспорт на София

Снимка: БГНЕС архив

Избрана е фирмата, която ще прави новата тикет система в градския транспорт на София | StandartNews.com

Консорциумът „Си Ен Ес- София Тикетинг Систем" е класиран на първо място и е избран за изпълнител на обществената поръчка за изграждане на тикет системата за обществения транспорт в София, която приключи на 20 юли 2018 г., съобщават от Центъра за градска мобилност.

Консорциумът е получил 100 точки по изброените в поръчката показатели и е обявил най-ниската цена за изпълнение – 73 248 150 лева без ДДС.

Консорциумът обединява компаниите "Компютърнет Сървисиз" ООД и „Асис Електроник Ве Билишим Системлери" Аноним Ширкети" и „Тикси" АД. Подизпълнител е „Макстел" ООД. Съгласно условията на обществената поръчка консорциумът трябва да изгради новата тикет система в рамките на 24 месеца като се предвижда въвеждане в експлоатация на повече от 15 000 устройства, на над 1 350 напълно оборудвани превозни средства от 4 типа транспорт, монтаж на оборудване в 11 депа, 52 метростанции, над 80 търговски обекта, интеграция на съществуващите системи, обучението на 3 000 служители на ЦГМ и транспортните оператори. Тук влиза и Центърът за видеонаблюдение.

Тикет системата ще донесе повече удобства за пътниците, тъй като ще може да се използва 1 превозен документ за различните видове транспорт. Този документ ще може да се зарежда и от всички видове мобилни устройства. Това ще сложи край на опашките. Ще се монтират камери във всички превозни средства, което ще повиши сигурността, както и борбата с гратиса ще е по-ефективна. Чрез системата в реално време ще се знае натоварването на линиите и ще се взимат бързи решения, за да няма претъпкани автобуси, тролейбуси или трамваи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай