Истинският Александър: Шокиран съм, потърсих адвокат

Истинският Александър: Шокиран съм, потърсих адвокат | StandartNews.com

Французинът Александър Мартинез, чиято самоличност открадна измамникът Спас Василев от Кочериново, проговори пред bTV. Разплитането на мащабната измама със самолетни билети във „Фейсбук" продължава.

Това не е Александър Николов, а Александър Мартинез. Повече от четири години Спас Василев е крал негови снимки, за да изгради убедително фалшивата си самоличност.

– Ти си звезда в България в момента.

– За съжаление, да. Разбира се, в началото бях в шок, защото това е нахлуване в моето лично пространство. И след това... не знам, още съм шокиран.

Разбрах, че той е използвал моите снимки, за да измисли свой живот и е ограбил хора. Това, което знам.

Не говоря български. Използвам превод през „Гугъл", но не се разбира добре. Не се случва подобно нещо, дори във Франция. Не знам какво да ви кажа. Това е нещо непознато и за семейството ми, и за приятелите ми.

Все още проверяваме как е станало всичко това. Мартинез казва, че е на 42 години и че живее в Париж. От години работи в авиосектора и е категоричен, че не познава Спас Василев от Кочериново.

– Не мога да си спомня да съм срещал това момче. Не знам дали някога съм го виждал. Казахте ми, че той е работил в самолетната индустрия също. Може да сме се засекли някъде на летището или другаде и да не помня.

– Може това да е лъжа.

– Може, а можа да не е. Не мисля, че е доказано, че е виновен. Всеки е невинен до доказване на противното. Така че, все още няма да коментирам това.

Аз не го съдя в момента, но разговарях с адвоката ми да предприемем ли нужните действия. Не съм адвокат и не познавам добре законодателството. Разчитам на него, за да се справя с това. Не знам какъв точно е размерът на парите, които е взел от измамата, но това е ужасно.

Съжалявам за това, което се е случило на жертвите и ги подкрепям.

Мартинез обяснява, че въпреки кражбата на самоличността му, ще продължи да използва „Фейсбук".

– Това е просто медия, социална мрежа. Той е това, което е. Всички знаем какво представлява.

Бях в опасност там, но не „Фейсбук" прави престъпленията, хората ги правят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай