Искров поиска извинение от Рашидов

Искров поиска извинение от Рашидов | StandartNews.com

София. Управителят на БНБ Иван Искров поиска извинение от Вежди Рашидов в писмо, което е публикувано на сайта на БНБ. "Ако не можете да представите доказателства за изложените от Вас твърдения за зависимости и плащания, касаещи личността Иван Искров, управител на БНБ, моля, да поднесете своите извинения относно неотговарящото на истината Ваше твърдение", се казва в писмото на Искров до Рашидов.

"В противен случай ще предприема всички необходими действия, позволени от закона с цел защита на доброто ми име, включително и по съдебен ред", пише още Искров.

И продължава: "Убеден съм, че обществото ни има нужда от обективна истина и позоваване на категорични факти, особено когато става въпрос за институции и личности, които са начело на тях".

Писмото на управителя на БНБ завършва така: "Изразяването на лични мнения в публичното пространство, които не почиват на категорични факти са клевета и уронват репутацията и доверието в институциите. Нещо, което особено в сегашната напрегната ситуация в страната ни е прекрачващо добрия тон".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай