Инспектор: Няма установени заплахи за живота на работниците в Горни Лом

Инспектор: Няма установени заплахи за живота на работниците в Горни Лом | StandartNews.com

Видин. Трудовата инспекция не е установила нарушения, които пряко застрашават живота и здравето на работещите във взривилия се вчера завод за утилизация на боеприпаси в Горни Лом, обясни Виолета Добрева от инспекцията пред радио "Дарик".

По думите й след инцидента в същото предприятие през 2010 г. ГИТ е извършила общо 22 проверки, последната от които е от края на август 2014 г.

Проверките са установили, че предписанията от предишни проверки са изпълнявани. Преди седмица е имало съвместна проверка със служба Контрол на общоопасните средства (КОС) към МВР и Районната инспекция по околна среда - Монтана.

Трудовите инспектори твърдят, че тогава установили, че заплатата е над минималната за страната, а нарушенията били свързани с организация на дейността по здравословна и безопасна работа, но те не са застрашавали живота на хората.

Относно това дали ще спре работата на това предприятие, Виолета Добрева от ГИТ избегна директен отговор и само казва, че не са изтекли сроковете за изпълнение на предишните предписание и че след взрива ще си свършат работата, определена в правомощията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай