Игнат Канев доведе внучката си у нас

Игнат Канев доведе внучката си у нас | StandartNews.com

София. Година след последното си посещение в родната България строителният магнат Игнат Канев отново е вкъщи. Милиардера, който от години живее в Канада, придружават неговата съпруга Димитрина, двете им дъщери Кристина-Мария и Анна-Мария и първородната му внучка - петмесечната Игнатия-Анна.

"Птица, която се срамува от своето гняздо, не трябва да живее. Искам внучката ми да се гордее с мен така, както аз с моите родители", каза вчера Канев, след като пристигна в Русенския университет със своята фамилия. Домакините изненадаха и зарадваха дарителя и Почетен доктор на университета с вълнуваща презентация на всяка стъпка от раждането на идеята до откриването на построения вече "Канев Център". Мащабният проект беше реализиран за по-малко от година с финансовата подкрепа на строителния предприемач.

"Аз съм построил няколко големи сгради в Канада и сега тук, в България. Това е много важно за мен и семейството ми, да бъдем полезни и да подкрепяме там, където е нужно", сподели 87-годишният Канев. Преуспелият нашенец вдигна нов културен център и в родното си село Горно Абланово. Да изгради читалище, библиотека и клуб за млади и стари е желанието на строителния магнат, който от години живее извън България от 74 години.

Двуетажната постройка е изградена с дарените 250 хил. канадски долара от Канев и с помощта на община Борово. Официалното откриване е насрочено за 6 октомври, а в русенското село с нетърпение очакват Игнат Канев навръх 88-ия му рожден ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай