И звезди на опашка за евтино гориво

И звезди на опашка за евтино гориво | StandartNews.com

Милко Калайджиев зарежда на тънки цени в Хасково, снима се с фенки

Прочутият с нюха си да открива нови звезди за попфолк сцената Милко Калайджиев, надуши и къде е най-евтиното гориво в Хасково.

Свиленградският славей подреди черното си марково возило на опашката на бензциностанция "Рила ойл" в понеделник по обед и измежду няколкото снимки за спомен с фенки, успя да захрани тънко и автомобила си.

Обектът е на старозагорска фирма и е единственият в целия областен град с цени на горивото под лев и осемдесет. Бензиностанцията свали тарифите в Хасково и пред нея се извиха опашки. Така в обекта най-популярният бензин А95 се търгува за 1,78 лв., което е с 10-13 стотинки под конкуренцията. Дизелът върви за 1,54 лв., което излиза с около 20 ст. по-тънко.

От управата на бензиностанцията обясниха, че не поддържат евтина, а реална цена. Те следват простия принцип - печалби, навъртени от оборота, вместо от високи надценки.

Фирмата, която стопанисва бензиностанцията в Хасково има още два обекта в Стара Загора.

Междувременно стана ясно, че варненският бизнесмен Веселин Марешки, който първи пусна евтини горива в бензиностанция във Варна, се готви в къси срокове да открие евтин обект и в Пловдив. Очаква се до края на месеца той да пристигне под тепетата и да се срещне с градоначалника Иван Тотев. "Нямаме политика за продажба на общински терени за бензиностанции. Това обаче не означава, че не може да отдадем терен под наем", заяви Тотев пред Дарик радио. Той бе категоричен, че ако дойде официално инвестиционно намерение от Марешки за строеж на бензиностанция, която да продава по-евтино гориво, то непременно ще бъде разгледано от общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай