И зенитни ракети на парада в София

И зенитни ракети на парада в София | StandartNews.com

Освен изтребителя МиГ-29 и щурмовака Су-25 българските военновъздушни сили ще покажат и най-модерния зенитно-ракетен комплекс у нас на парада на 6 май. По жълтите павета ще преминат няколко пускови зенитно-ракетен комплекс SA-10 - най-съвременният зенитно-ракетен комплекс на въоръжение в Българската армия. Комплексът е предназначен за унищожаване на средства за въздушно нападение на противника на височини до 27 км и в зона за поражение до 75 км, в условия на интензивно радиолокационно противодействие. SA-10 е способен да унищожава едновременно до 6 цели във всякакви метеорологични условия. Максимална скорост на придвижване до 80 км/ч.

Участниците в парада на жълтите павета на 6 май ще са над 1300, разделени в 9 блока. В центъра на София ще премине сухопътна техника от 35 машини. Верижните машини ще са оборудвани със специални тампони, за да не разрушат жълтите павета.

Самолетите, които ще участват в парада, вчера прелетяха от базите си до Враждебна в София. Заради лошото време те не прелетяха над центъра. Днес и утре обаче ще тренират по 2 часа дневно, като изпълняват полети на ниска височина над столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай