19:45 ч.

05.07.16

1 мин.

847

3

0

И Карнобат скочи срещу световните корпорации

от Стандарт |

И Карнобат скочи срещу световните корпорации

И Карнобат въстана срещу световните корпорации. Градът се присъединява към декларацията от Барселона. Карнобат е третата община в страната, която ще каже "не" на подготвяното Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции (ТПТИ) между ЕС и САЩ и на аналогичното споразумение с Канада - СЕТА, съобщи кметът на Георги Димитров. Предложението за присъединяването към Декларацията от Барселона от 22 април ще бъде обсъдено на предстоящото заседание на Общинския съвет. Кметът очаква сериозна подкрепа от съветниците.


"Подкрепям Декларацията от Барселона и съм против този тип споразумения, защото те облагодетелстват и осигуряват печалби на големите транснационални корпорации за сметка на местния бизнес и обществото", коментира Георги Димитров. Той е категоричен, че трябва да се защитят производителите в региона. В община Карнобат се отглеждат стотици декари с лозя, зърно, череши, ябълки и не бива да се допуска подобни споразумения да определят съдбата на производителите, в условия на пълна непрозрачност. С Декларацията от Барселона Европейския парламент, Европейския съвет и националните правителства се призовават да не подписват СЕТА и незабавно да преустановят преговорите по ТПТИ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:42 · 06.07.2016
Американците изнасят телешко, телефони, технологии, финансови услуги....нямам спомен в Карнобат да се произвежда нещо такова. Виж Американците внасят и пият много вино, това което Карнобат произвежда,, но....явно толкова разбират от бизнес ръководителите му. Относно корпорациите, нека всеки се огледа и види кое не е правено от корбопария, от компютри до храни, лекарства и медецински технологии. От кое от тези неща бихте се отказали?
Потребител · 09:30 · 06.07.2016
Защо само Карнобат? Ами България ?Какво казва парламентът ни?
Потребител · 08:12 · 06.07.2016
Не само Карнобат а това трябва да е реакцията на правителството. Стига са ни налагали неизгодни обвързващи договори от които страда народът.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент